Waxing

Harsen is het verwijderen van ongewenste haargroei op zowel het lichaam als het gezicht. Hierbij gebruiken we hars dat verwarmt word.
Er bestaan twee soorten hars: zachte hars en harde hars. De laatste wordt ook wel filmhars genoemd. Zachte hars wordt verwijderd met katoenen strips. Harde hars wordt zelf hard en wordt verwijderd zonder strip.
In het algemeen wordt zachte hars gebruikt voor de grotere lichaamsdelen en harde hars voor de gevoeligere lichaamsdelen zoals de bikinilijn, de oksels en het gelaat. De warme, vloeibare hars word op de huid aangebracht en stolt direct. Nu zitten de haren in de hars vast en wordt de hars tegen de haargroeirichting in van de huid verwijderd. Hierdoor blijven de haartjes tussen de drie tot zes weken weg, dat kan verschillen per persoon.

Ook kan door het harsen de haarzakje, waar de haar in groeit, beschadigen. Hierdoor komt het haar minder sterk of helemaal niet meer terug. Dit is een van de voordelen bij regelmatig harsen. Het voordeel van harsen ten opzichte van andere (tijdelijke) ontharingsmethodes is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Na gemiddeld drie tot acht weken komen de haartjes weer terug, maar zijn dan zachter en dunner dan voorheen.

Voorbereiding op het harsen / waxen

  • Zorg dat de huid goed schoon is. Gebruik geen bodylotion of olie
  • Voor de beste resultaat dienen de haartjes ongeveer een halve cm lang te zijn. Knip de langere haren af tot een lengte van 0,5 tot 1 cm
  • Scrub de huid een dag van te voren. Hierdoor zal het waxen beter gaan en vermindert de kans op ingegroeide haartjes

Tips na het harsen / waxen

Voor het optimale resultaat is het belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten:

  • Probeer de huid de eerste 24 uur goed schoon te houden om ontsteking te voorkomen
  • Vermijd hete ruimtes, zoals sauna en zonnebank
  • Trek geen strakke kleding aan op de huid die pas is geharst of gewaxt
  • Heb je last van ingegroeide haren? Gebruik dan 24 tot 48 uur na het harsen/ waxen een peeling waarmee u oude huidcellen verwijdert

Harsen is niet geheel pijnloos daarom raden we af om te komen tijdens de menstruatie.!!!

Afspraak maken
henna brows henna brows
Boek nu!